Konserves

Luksus konserves produkter vinder hastigt frem på det danske marked. På mange af landets spisesteder og vinbarer er det i dag muligt at købe luksus konserves af høj kvalitet.

Alt du skal bruge er et udvalg af forskellig luksus konserves, lækkert brød og en velsmagende olivenolie – og wupti så er der snacks.
NEMT – HURTIGT – LÆKKERT

Konserves er et begreb, som bruges om fødevarer med forlænget holdbarhed. Denne forlængelse opnås ved enten varmebehandling, frysning, trykbehandling, tørring, røgning, saltning, syltning med sukker eller eddike, tilsætning af alkohol eller ved en kombination af flere af de ovennævnte.

Konserves blev opfundet i 1809 af den franske konditor Nicolas François Appert. Kejser Napoleon havde udskrevet en konkurrence, da han ønskede at give sine tropper nærende og velsmagende mad, under deres felttog og ved fronten. Appert kom grøntsager, supper og mejeriprodukter i glas som blev lukket med korkpropper, herefter blev de nedsænket i kogende vand, og derved varmebehandlet. Senere i 1810 videreudviklede Peter Durand metoden, ved at bruge lukkede dåser af tin.

Se vores store udvalg af luksus konserves nedenfor.