Trøfler

Trøffel er en udsøgt spisesvamp, som har været meget populær i mange år.

Men hvad er en trøffel? Trøfler er en spiselig svamp, som kommer fra en stor svampe familie, kaldet Tuber på latinsk. I denne familie er der mange medlemmer, nogle er virkelig gode spisesvampe og andre er ikke. De to mest berømte trøfler er Tuber Melanosporum, som er den sorte vinter trøffel, samt Tuber Magnatum Pico, som er den hvide Alba vintertrøffel.

Et spørgsmål som måske er endnu vigtigere er – Hvad smager en trøffel af? og her er det igen forskelligt fra trøffel til trøffel. Den sorte sommer trøffel har en dyb smag af nødder og en fin duft af hasselnødder. Hvorimod hvis du har fat i en hvid trøffel om foråret så får du en kraftig smag med milde hvidløgstoner samt en intens duft. Når det bliver vinter og den sorte trøffel bliver moden, bliver man præsenteret for en fyldig smag med dybe noter af chokolade, cognac og svesker.

Hvad koster trøfler? Det enkelte svar er at de er en luksusvarer, og derfor ikke helt billige. Men sandheden er at prisen varierer meget. Der er mange faktorer der spiller ind, både udbud, efterspørgsel, vejret og sæson. Hvis der f.eks. har været meget regn, så stiger trøffelpriser, fordi der er for få gode trøfler at finde. Trøflen suger nemlig vandet til sig, når det regner, og bliver derved bløde og ubrugelige som spisesvamp.

Hvor kan man købe trøffel? Det kan man naturligvis her hos os. Vi har altid trøfler på lager, og vi sætter en ære i altid at leverer lækre, flotte og friske trøfler.

Se vores film om trøfler: