Rødvin

Rødvin er et vidt begreb, selvom det at lave det egentlig ikke er så kompliceret. Forskellen og det unikke ligger i begrebet “terroir”, og hvad er det egentlig?

Terroir er et fransk ord, som ikke har et tilsvarende ord på dansk, og derfor er vi nødt til at dele det ind i de forskellige facetter som ordet indeholder.

Jord – Terre på fransk. Den færdige vin påvirkes af hvilken jord vinplanten gror i. Hvilke grundmaterialer er der til stede? granit, sand, skifer osv. men også hvilke levende bestanddele der er, svampe, alger og bakterier.

Klima – Hvordan er vejrforholdene? Er der meget regn, tørke, mange eller få solskinstimer. Vind, tåge og luftfugtighed har også en stor indflydelse.

Bonden – Hvad er traditionen for vinfremstillingen i området? Hvilke druer skal der plantes? Satser bonden på kvantitet eller kvalitet? Ønsker man at dyrke økologisk eller konventionelt, og mange andre synspunkter er i spil.

Terroir er altså grunden til at vin er så kompleks en størrelse, og derfor tager det lang tid at blive velbevandret indenfor emnet.

Vi har valgt at føre et lille sortiment af gode højkvalitets rødvin.