PRUNIER

Historien om PRUNIER caviar starter i 1892 hvor Rusland og Frankrig dannede den fransk-russiske alliance, hvilket var samme år som Alfred PRUNIER flyttede sin Østers og Champagne bar til Rue Duphot i Paris, som kun lå 10 min. fra den Russiske Ambassade. Mange af Alfreds gæster var fra ambassaden, og derfor blev han hurtigt præsenteret for caviar. I starten af 1900-tallet var PRUNIER Restaurant og the Ritz de første etablissementer i Paris der tilbød caviar som en fast del af deres menu.

I 1907 ankom Sergey Diaghilev til Paris, og med sig havde han russisk kunst, opera og vigtigst af alt Den Russiske Ballet. Diaghilev ”russificerede” den parisiske overklasse og da tsaren og hans familie i 1918 blev myrdet, og det russiske aristokrati ophørte, skabte det en forhøjet interesse for alt der var russisk i resten af verden. Caviar blev til et direkte billede af den ekstravagante og luksuriøse russiske aristokratis livsstil.

På dette tidspunkt var PRUNIER i Paris blevet den eneste verdensomspænde distributør af russisk caviar.

I 1920 var PRUNIER caviar kendt som den største handler udenfor Rusland.

Men da Emile PRUNIER i 1920 erfarede at der levede stør i de franske Gironde floder, iværksatte han den første PRUNIER caviar produktion i Frankrig. Caviar høsteren eller ”Ikranicht” som er den russiske titel, skulle kun medbringe sin træsigte som udvandt caviaren fra rognsækken. Ved at bruge vandet i floden til at rense caviaren samt kun tilsætte salt, var caviaren klar til at blive fragtet få minutter efter at støren var blevet skåret op.

I år 2020 er det 100 år siden den første produktion af fransk PRUNIER caviar startede i Gironde floden og dermed 100 år siden at PRUNIER grundlagde den franske caviar industri samt forvandlede Paris til caviarens hovedstad. I dag er PRUNIER caviar anerkendt verden over.