Iberico

Al vores charcuterie kommer fra den spanske producent JOSELITO, og produceres udelukkende af sortfods gris.

JOSELITO blev grundlagt i 1868 af Vincente Gómez. Han døbte virksomheden – Jamones Joselito i Guijuelo (Salamanca), som er det mest kendte område for produktionen af Iberico skinke. I dag drives virksomheden af 6. generation efter Vincente Gómez.

Hele sortimentet er af højeste Iberico bellota kvalitet, i Danmark er det kendt som sortfodsskinke.

Iberico er en spansk griserace, også kendt under navne som sortfodsgris / Black Foot / Pata Negra. Navnet er beskyttet og har DO status i EU.

Under navnet Iberico finder man 4 kvaliteter, her angivet med den lavest rangeret først:

Iberico Cebo
Iberico Cebo de Campo
Iberico de Recebo
Iberico Bellota

Kvaliteten af grisen bedømmes ud fra flere kriterier, hvoraf den ene er dyrevelfærd og den anden er andelen af racen iberico, der findes i grisene.

Iberico Bellota grise skal leve et helt fritgående udeliv, på det varme slettelandskab man finder imellem Spanien og Portugal. Landet her er meget kuperet, hvilket giver grisene en del motion. De spiser kun græs, urter og agern, som de finder i naturen.

Denne kombination imellem udelivet, motion, racen og foderet gør at Iberico Bellota har den flotte mørkerøde farve og nøddeagtige smag.

Det spanske ord for agern er Bellota. Samt skal grisene leve på den iberiske halvø – Iberico. Derfor navnet Iberico Bellota.

Hvis du ønsker charcuterie fra højeste hylde så vælg JOSELITO.