Caviar

Caviar er en meget eksklusiv råvare, og nydes ofte i forbindelse med festlige lejligheder. I dag er det dog muligt at nyde caviar uden at prisen stikker helt af, og det er derfor blevet tilgængeligt for mange flere end før.

Der findes flere forskellige typer caviar, og de er alle bestemt ud fra stør arten. For at give et eksempel så kommer Baerii caviar altid fra støren – Acipenser Baerii, og Beluga caviar kommer altid fra støren – Huso Huso. Hos Gourmet Engros forhandler vi caviar fra de førende på markedet PRUNIER og Le Caviar.

Caviar er rogn fra støren. Når man taler om den ægte caviar er det altid stør caviar. Mange bruger dog ordet caviar lidt for flittigt i sammenhæng med rogn fra andre fiskearter. Men når ordet staves Caviar og ikke Kaviar er det et beskyttet navn, som kun må bruges hvis rognen kommer fra støren.

Det meste af det caviar vi forhandler produceret i Montpón, Bordeaux i Frankrig. Anlægget hvor størene lever har en naturlig gennemstrømning af frisk ferskvand, hvilket giver en flot mineralsk caviar.

Caviar er en følsom råvare, der let suger smag til sig fra de elementer den omgiver sig med. Derfor er det vigtigt at du bruger neutralt værktøj. De bedste og mest brugte materialer er perlemor og horn, hvilke ikke afgiver smag. Ofte nydes caviar sammen med blinis, creme fraiche, purløg og rødløg. Vi mener dog at det er synd og skam at kamuflere caviar så meget. Nyd derfor din kvalitets caviar helt simpelt med smørstegte blinis og måske en lille klat creme fraiche, eller blot som den er med et glas Champagne. Caviar kan selvfølgelig også bruges i et væld af andre retter.

Køb caviar hos os og vi garanterer en udsøgt smagsoplevelse hver gang.

Se vores film om caviar: