Chokolade

Chokolade fremstilles af kakaobønner, som ristes, afskalles og formales til en såkaldt kakaomasse.

Vores samarbejdspartner er FELCHLIN. Dette schweiziske firma har en lang tradition for at frembringe det fineste chokolade. Deres fokus ligger på KVALITET – GENNEMSIGTIGHED – BÆREDYGTIGHED.

FELCHLIN opererer med udtrykket Grand Cru i deres chokolade sortiment, her menes der at kun de fineste bønner fra helt særlige og unikke områder kan kaldes for Grand Cru. Smagene i disse Grand Cru chokolader er specifikke og mere intense end andre couvertures.

Chokolade fremstilles via 4 steps

Step 1 – Renses og ristes

Bønnerne dampes først ved 127°C. Herefter skal de ristes, hvilket foregår langsomt og i små mængder. Temperaturen og tiden på ristningen afhænger af bønnernes karakter samt hvilken ristet aroma der ønsker.

Step 2 – Knuses og males

Så snart bønnerne er kølet af, skal de knuses. Skallerne bliver sorteret fra. Herefter kommes de knuste bønner over i en tredobbelt mølle, hvor de males til helt ned til 25-30 micrometer, igennem tre par store stenmøller. Efter denne proces forsættes der over til en lille keramisk bold, som vejer 150kg., denne maler massen til en yderlig finesse på mellem 15-20 micrometer.

Step 3 – Æltes og rulles

Forarbejdet til mørk couverture sker nu i æltemaskinen, hvor flydende kakao pulp, flydende kakaosmør, granuleret sukker og hvis opskriften byder det, vanilje fra Madagaskar. For at laves mælke couverture bruges de samme ingredienser, dog suppleret af mælk og fløde pulver. Der æltes i flere minutter. Efter dette skal massen rulles på en fin rulle-mølle, indtil massen når en finesse på 16 micrometer.

Step 4 – Conching

Denne proces kan tage op til 72 timer, og det er her molekylerne i chokoladen nedbrydes. For at forklare processen, så lægges kakaomassen ned i en conche, her vippes massen fra side til side så den udsættes for bevægelse og luft, imens den gnides op ad indersiden, som er lavet af granit, hvilket langsomt udvikler varme i couverturen. Denne proces bringer altså de delikate smage frem i chokolade.