Olivenolie

Køb din ekstra jomfruolivenolie hos os, vi forhandler nogen af de bedste på markedet. Vi tilbyder ekstra jomfruolivenolie med forskellige smage og udtryk.

Oliventræerne begynder først at give nok frugter når de er gamle. Oliven modner fra sidst i oktober, herefter er det vigtigt at der høstes på det helt rigtige tidspunkt for at opnå den største modenhed.

Produktion

Få minutter til timer efter høsten ankommer frugterne til olivenmøllen eller pressen, her bliver de øjeblikkeligt forarbejdet. Oliven bliver efter den traditionelle metode knust til en olivenpasta på en stenmølle. Herefter kommer massen over i en malaxer, som er en form for æltemaskine. Her æltes massen i ca. 40 min. Tiden i malaxeren afhænger af hvilken kemisk analyse oliven har, formålet er nemlig at oliemolekylerne skal binde sig sammen, så de efterfølgende kan presses ud.
Massen består nu af olivenolie og vand. Nu skal massen presses, og her er det vigtigt at det sker under en temperatur på max 30 °C, da den skal kunne klassificeres som koldpresset. Ofte bruges der max 27 °C (som er grænsen for PDO, geografisk oprindelse beskyttelse).
Jo koldere temperatur, jo mindre udbytte, men jo bedre olivenolie.
Nu skal væsken centrifugeres for at separere vandet fra olivenjuicen. Til sidst bliver den filtreret for at fjerne de sidste rester af frugtkød så der ikke dannes sedimenter. Disse indeholder nemlig vand og kan dermed beskadige den færdige olivenolie.

Klassificering

Ekstra jomfruolivenolie:
Den absolut bedste. Dette er betegnelsen for det første pres, når der laves olivenolie. Ekstra jomfruolivenolie må ikke have nogen form for duft eller smagsdefekter. Ekstra jomfruolivenolie bliver udvundet direkte af oliven og udelukkende ved mekaniske processer. Syreniveau i ekstra jomfruolivenolie er på max. 0,8%. Koldpresset ved max. 30°C men oftest ved 27°C. Ekstra jomfruolivenolier er altid ekstrem balancerede og runde i udtrykket.

Jomfruolivenolie:
Dette er betegnelsen for det andet pres. Udvundet direkte af oliven og udelukkende ved mekaniske processer. Syreniveauet ligger mellem 0,8% – 2%. Koldpresset ved max. 30°C men oftest ved 27°C.

Olivenolie:
Denne er som oftest en blanding af raffineret olivenolie (der er kemisk behandlet) og omkring 10% jomfruolivenolie, som tilsættes for at give smag og farve. Sælges ofte under navne som ”Pure” eller ”Light” olivenolie.

Køb derfor din ekstra jomfruolivenolie hos os, da vi tilbyder ekstra jomfruolivenolie af høj kvalitet.