Foie gras

Hos os finder du foie gras af højeste kvalitet.

Foie gras findes i ligeså mange forskellige kvaliteter som vin. Derudover er der også forskellige regler i de forskellige lande, hvilke dikterer hvordan foie gras skal produceres og hvilke forhold fuglene skal leve under.

Hvor kan man købe foie gras?
Det vigtigste når du køber foie gras er at handle ved en ordentlig leverandør, på denne måde sikre du at de europæiske lovkrav overholdes. Produkterne er ofte lidt dyrere end andre, men fuglene har også haft det godt.
Vi sælger kun europæisk foie gras, og størstedelen kommer fra Frankrig. Grunden er at Frankrig og Europa er underlagt de strenge EU lovkrav, som giver fuglene et godt liv. Her menes der at fuglene lever frit med rigelig plads. Mange af fuglene er faktisk tamme og håndfodres af bondemanden. For at opnå en fedtlever bliver fuglene tube fodret de sidste 9-12 dage af deres liv. Tubefodringen sker ved hjælp af et blødt gummirør, som føres ned i fuglens hals.

Hvad er foie gras?
Foie gras er fedtlever fra gæs eller ænder. Gæssene og ændernes natur er faktisk at over-æde inden de tager på træk. De påfører faktisk sig selv en fedtlever i naturen. Men i opdræt er der ingen der tager på træk, så derfor skal denne proces styres for at få den fine foiegras.

Hvordan serveres foie gras?
Frisk og frossen foie gras skal altid tilberedes, og anvendelsesmulighederne er mange.
En skive stegt foie gras er en af de vigtigste elementer i den klassiske ret Tournedos Rossini.
Hvis den stegte foie gras skal være hovedelement kan den serveres med let stegte frugter og en sødlig sauce, eller som svampetoast med ristede svampe og brød.
Foie gras terrine er et færdigt produkt og kræver igen tilberedning. Skær den blot i skiver og server den med ristet brød og en god balsamico. Eller marinerede frugter.

Hvad drikker man til foie gras?
Vinvalget afhænger meget er serveringen af foie gras.
Serveres der klassisk stegt foie gras vil et godt match være Beaujolais, gerne en Cru.
Foie gras terrine derimod kan godt blive komplimenteret af en fyldig og let sødlig hvidvin såsom Pinot gris fra Alsace eller en Gewürztraminer, begge må gerne have en fin syre for at friske lidt op, da foie gras ligegyldigt form er en fyldig og fedmefuld oplevelse.
Tournedos Rossini er en helt anden historie grundet kødet, bordelaisen og trøflerne skal der noget gang i tanninen, derfor ville et godt valg være Barolo eller Bordeaux.

Vi sælger foie gras både som fersk foiegras og frossen foie gras i skiver og hele stykker. Ønsker du et færdigt produkt har vi også mange forskellige slags foie gras terrine.