Foie gras

Hos os finder du foie gras af højeste kvalitet.

Foie gras findes i ligeså mange forskellige kvaliteter som vin. Derudover er der også forskellige regler i de forskellige lande, hvilke dikterer hvordan foie gras skal produceres og hvilke forhold fuglene skal leve under.

Vi sælger kun fransk foie gras. Grunden er at Frankrig er underlagt de strenge EU lovkrav, som giver fuglene et godt liv. Her menes der at fuglene lever frit med rigelig plads. Mange af fuglene er faktisk tamme og håndfodres af bondemanden. For at opnå en fedtlever bliver fuglene tube fodret de sidste 9-12 dage af deres liv. Tubefodringen sker ved hjælp af et blødt gummirør, som føres ned i fuglens hals.

Gæssene og ændernes natur er faktisk at over-æde inden de tager på træk. De påfører faktisk sig selv en fedtlever. Men i opdræt er der ingen der tager på træk, så derfor skal denne proces styres for at få den fine foie gras.

Vi sælger foie gras både som fersk foie gras og frossen foie gras i skiver og hele stykker. Ønsker du et færdigt produkt har vi også mange forskellige slags foie gras terrine.