Friske trøfler

Vi importerer selv friske trøfler fra hele verden.

Der findes mange forskellige typer trøfler, men kun nogle få er specielt gode og kraftige i både duft og smag.

Vi får samlet trøflerne i weekenden og modtager de friske trøfler i starten af ugen, hvorefter vi pakker og sender trøflerne.

Trøfler er ikke bare at finde hvor som helst. De vokser i symbiose med egetræer, hasselnøddetræer, kastanjetræer, elm og poppeltræer og gemmer sig i jorden hvor man i over 100 år har brugt grise til at snuse sig frem til de små sorte diamanter. Problemet med grisene, var at de var lidt svære at styre, og at de ofte endte med at spise trøflerne, så i dag bruger man specialtrænede hunde, som er tilfredse med en godbid, når de har duftet sig frem til de friske trøfler.

Der er sæson for de forskellige slags trøfler, igennem hele året.

 

Tuber Borchii – Hvid forårstrøffel

Den hvide forårstrøffel er meget kraftig i både smag og duft og har intense noter af hvidløg.
Sæsonen strækker sig fra primo januar og helt til ultimo april. 

Tuber Avestium Vitt – Sort sommertrøffel

Sommertrøflen har sæson fra maj til september og minder meget om de sorte vintertrøfler i udseende, men smagen er meget mere afdæmpet og ikke nær så kraftig.

Tuber Uncinatum – Sort efterårstrøffel

Efterårstrøflen minder meget om sommertrøflen, men er her blevet noget mere kraftig i smagen og duften. Tager man en efterårstrøffel sidst på sæsonen, kan man opleve næsten samme styrke som i de kraftige vintertrøfler.  Sæsonen strækker sig fra oktober til december.

Tuber Magnetum Pico – Hvid Alba vintertrøffel

Den hvide Alba vintertrøffel er kendt som den dyreste af de friske trøfler i verden og sælges normalt for mellem 30.000 og 90.000 danske kroner pr. kilo. Smagen er så intens og fantastisk, at man ikke kan sammenligne den med noget andet, man har smagt. Sæsonen går fra oktober til december.

Tuber Melanosporum – Sort vintertrøffel

Vintertrøflen er den mest populære af de friske trøfler da den er kraftig i duft og smag. Vintertrøflen er sort udvendigt og sort til brunlig indvendigt med de flotteste hvide marmoreringer. Sæsonen er fra primo november og nogle gange helt indtil marts. Vi importerer også de australske vintertrøfler, som har sæson fra medio juni til ultimo august.

 

OBS! Prisen på friske trøfler skifter hele tiden efter udbud og efterspørgsel, derfor varierer prisen fra uge til uge.

Se vores film om trøfler her