đź’° GRATIS fragt til pakkeshop over 999 kr.                    ⏰ Levering 1 – 2 hverdage. Vi sender ikke fredag.                    🛵 Vi leverer til bĂĄde private & erhverv.

Bora Bora Grand Cru Tahiti Vanilje

I dag er vanilje verdens næstdyreste krydderi, kun stukket af safran. indenfor de sidste 7 år er prisen på vanilje tidoblet og er nu næsten lige så dyrt som sølv.

Vanilje er frugten af Vanillia planifolia-orkidéen. Som alle andre orkidéer er den utrolig svær at pleje. Den blomstrer første gang 3 år efter plantning, og så går der igen 8 måneder inden bælgen er moden til høst.

Louis d. 14. som elskede vanilje ville dyrke den på øen La Réunion (île Bourbon). Den bar dog aldrig frugt uden for sit naturlige levested i Mexico, da den skulle bestøves af den mexicanske Melipona-bi som ikke var på øen.

Det var først i 1850 at en slave ved navn Edmond Albius opdagede hvordan man bestøvede blomsten manuelt. Som tak for denne opdagelse blev han sat fri. Han tog navnet Albius, som skulle henvise til den hvide farve (alba) på vaniljeorkidéen.

På den nordvestlige del af øen Tahaa i Fransk Polyneisen finder man Bora-Bora plantagen. Langt fra menneskelig beboelse og i et nærmest uberørt område af øen vokser vaniljeorkidéen op af bjergskråningerne, så sollyset er kontrolleret helt naturligt under hele sæsonen.

Smagen og duften

er helt fantastisk og har noter af karamel, chokolade, svesker og lakrids. Størrelsen er ca. 22-24 cm og Tahiti vanilje indeholder 10 gange så mange vaniljekorn som almindelig bourbon vanilje.

Tahiti vanilje er ikke bare vanilje

I Fransk Polynesien er vaniljedyrkning en stor eksportvare, og de fleste plantager leverer bare en umoden frøkapsel til store firmaer, som blander alle frøkapslerne sammen, hvorefter de forarbejdes og eksporteres.

Produktionen af Bora-Bora er helt anderledes og startede tilbage i 1997, hvor de som de eneste af sin slags i verden lod naturen tage over.

Bora-Bora vaniljeorkidéen får ca. 30 cm lange frøkapsler, som får lov til at sidde indtil de er helt modne i modsætning til resten af verdens vaniljeproduktion, hvor man tager de umodne frøkapsler ned og enten koger eller damper dem for at fremskynde fermenteringsprocessen.

Ved at lade frøkapslerne sidde og modne og høste dem sent fremmer man aromaerne naturligt i vaniljen, og det er det, der gør Bora-Bora vaniljen til verdens bedste vanilje.

The best in the world, it is just superb!

Joel Robuchon
Gourmet Engros
Lanciavej 12H
7100 Vejle

T : +45 4747 4729
(08.00 - 16.00)

info@gourmetengros.com