Foie gras

Hos os finder du foie gras af højeste kvalitet.

Foie gras findes i ligesĂĽ mange forskellige kvaliteter som vin. Derudover er der ogsĂĽ forskellige regler i de forskellige lande, hvilke dikterer hvordan foie gras skal produceres og hvilke forhold fuglene skal leve under.

Hvor kan man købe foie gras?
Det vigtigste nür du køber foie gras er at handle ved en ordentlig leverandør, pü denne müde sikre du at de europÌiske lovkrav overholdes. Produkterne er ofte lidt dyrere end andre, men fuglene har ogsü haft det godt.
Vi sÌlger kun europÌisk foie gras, og størstedelen kommer fra Frankrig. Grunden er at Frankrig og Europa er underlagt de strenge EU lovkrav, som giver fuglene et godt liv. Her menes der at fuglene lever frit med rigelig plads. Mange af fuglene er faktisk tamme og hündfodres af bondemanden. For at opnü en fedtlever bliver fuglene tube fodret de sidste 9-12 dage af deres liv. Tubefodringen sker ved hjÌlp af et blødt gummirør, som føres ned i fuglens hals.

Hvad er foie gras?
Foie gras er fedtlever fra gÌs eller Ìnder. GÌssene og Ìndernes natur er faktisk at over-Ìde inden de tager pü trÌk. De püfører faktisk sig selv en fedtlever i naturen. Men i opdrÌt er der ingen der tager pü trÌk, sü derfor skal denne proces styres for at fü den fine foiegras.

Hvordan serveres foie gras?
Frisk og frossen foie gras skal altid tilberedes, og anvendelsesmulighederne er mange.
En skive stegt foie gras er en af de vigtigste elementer i den klassiske ret Tournedos Rossini.
Hvis den stegte foie gras skal vÌre hovedelement kan den serveres med let stegte frugter og en sødlig sauce, eller som svampetoast med ristede svampe og brød.
Foie gras terrine er et fÌrdigt produkt og krÌver igen tilberedning. SkÌr den blot i skiver og server den med ristet brød og en god balsamico. Eller marinerede frugter.

Hvad drikker man til foie gras?
Vinvalget afhĂŚnger meget er serveringen af foie gras.
Serveres der klassisk stegt foie gras vil et godt match vĂŚre Beaujolais, gerne en Cru.
Foie gras terrine derimod kan godt blive komplimenteret af en fyldig og let sødlig hvidvin süsom Pinot gris fra Alsace eller en Gewßrztraminer, begge mü gerne have en fin syre for at friske lidt op, da foie gras ligegyldigt form er en fyldig og fedmefuld oplevelse.
Tournedos Rossini er en helt anden historie grundet kødet, bordelaisen og trøflerne skal der noget gang i tanninen, derfor ville et godt valg vÌre Barolo eller Bordeaux.

Vi sÌlger foie gras büde som fersk foiegras og frossen foie gras i skiver og hele stykker. Ønsker du et fÌrdigt produkt har vi ogsü mange forskellige slags foie gras terrine.