Grand Cru Couverture

Vores Grand Cru Couverture kommer fra Felchlin, som er en af de aller bedste, hvis ikke DEN bedste, chokolade producent i verden.

De sætter en ære i kun at levere et den højeste kvalitet, og de er en af de producenter der bruger mest tid på conche chokoladen.

Grand Cru couverture er kun fra de mest udsøgte kakaobønner, som er dyrket af bønder med mange års erfaring.

Disse kakaobønner er helt unikke for deres land, og har intense aromaer som indikere det terroir i dyrkes i.

Grundet den mange årige erfaring, ved bønderne præcist hvornår det er mest ideelt at høste, så kakaoen er af højeste kvalitet. Den efterfølgende proces med tørring og fermentering er en videnskab som kræver forståelse for råvaren, hvilket læres fra generation til generation.

FELCHLINs HEALTH CARE

Felchlin har indgået en økologisk aftale med nogle af deres samarbejdspartnere. Det går ud på at hvis farmen indvilliger i at lægge deres landbrug om til økologisk, så hjælper Felchlin dem, og dette er på en masse punkter.

  1. Bønderne får den økologisk pris for deres kakao, allerede når omstillingen til økologi er i gang. Dvs. at de får gevinsten med det samme.
  2. Felchlin får lov til at uddanne bønderne i at drive landbruget mest hensigtsmæssigt. Kakao sæsonen er ganske kort og varer ofte kun i 3-4 måneder. Felchlin lærer derfor bønderne at dyrke andre afgrøder, som kan vokse side om side med kakaoen, så de har en rentabel forretning hele året rundt.
  3. Felchlin giver bønderne og deres familier sundhedssikring. Denne er special lavet til de forskellige lande, da det er meget forskelligt hvad den nationale sundhedssikring dækker, og på denne måde kan man sige at Felchlin runder op.
  4. Felchlin har indgået et samarbejde med Elucid. Dette er lidt komplekst, men sagens kerne er at bønderne ikke skal have penge op af lommen når de skal have hjælp fra en læge eller hospitalet. Regningen sendes direkte til Elucid, som så opkræver Felchlin. Når den syge eller familien ikke skal lægge penge ud, og vente i en rum tid på at få pengene retur, gør det at flere benytter sig af sundhedssikringen. Dette øger sundheden markant og mindsker fattigdom.